Pakje Raceauto is alweer bijna 2 jaar te koop. Tijd voor een kritische evaluatie. De conclusie: super leuk product, maar die wielen….

Het idee

In opdracht van De Speelfabriek mocht Pakje Plezier een winkelpakket maken van de raceauto’s. De auto’s van De Speelfabriek werden zo aangepast dat je ze gemakkelijk thuis, zonder hamer, zou kunnen maken. In ieder pakket kwamen 2 houten auto’s, 4 assen van rondhout, 8 metalen wielen en 8 moeren. Zet dit in elkaar en je hebt 2 raceauto’s die van de glijbaan kunnen rijden.

Het probleem?

Rondhout blijkt soms wat dikker, soms wat dunner. Als het wat dunner uitvalt, draaien de moeren zich niet vast in het hout. Drupje lijm ertussen en het probleem is opgelost, maar toch. Niet ideaal. Voordat we raceauto’s inpakten controleerde Anja van De Makerij Middin daarom of de moeren goed op de assen pasten. Soms ging dit perfect. Andere keren pasten er maar 5 moeren uit een doosje van 100 stuks. Min of meer. Best wel vervelend!

De oplossing?

Handige mannen opperden draadeinde. Dit werkt perfect, als je weet welke maat moeren, wielen en boorgaten hierbij passen. Nadat dit was uitgeknobbeld, bleef er nog een uitdaging over: het draadeinde op maat zagen. Deze metalen staven koop je namelijk per meter. Daar heb je voor een raceauto niets aan. Ronald van De Makerij blijkt een meester in het zagen en vijlen van deze metalen staven. Het zagen is een heel secuur werkje, want de wielen, het hout en de borgmoeren moeten precies op de juiste afstand van elkaar komen. Te los? Dan zwabberen de wielen alle kanten op. Te strak? Dan draaien de wielen niet. Na het zagen vijlt Ronald de wielen. Heel precies, want je wilt niet dat kinderen hun handen pijn doen aan een uitstekend stukje metaal. Eind goed, al goed!

 

Meer lezen over Pakje Raceauto of een pakje bestellen? Klik dan hier!