Het idee

Als moeder wil ik graag dat mijn kinderen creatief bezig zijn, maar helaas kon ik in de winkel weinig knutselpakketten vinden die in de smaak vielen bij mijn kinderen. Aan de verpakkingen lag het niet, want die zien er meestal schitterend uit. En als je alle stapjes netjes volgt, dan krijg je ook een mooi resultaat. Het grote nadeel is alleen wel dat je zo weinig kans krijgt om je eigen creativiteit te ontwikkelen. Zou dat niet anders kunnen? Een knutselpakket waarmee ieder kind zijn eigen kunstwerk kan maken? Zo ontstond het idee van Pakje Plezier.

Originele knutselpakketten

Alle knutselpakketten zijn opgebouwd rond een thema en zitten bomvol restmaterialen. Voor de liefhebbers hebben we een – algemeen – stappenplan en praktische tips toegevoegd. Of het werkt? Jaaaa! Voordat we een nieuw pakket op de markt brengen, wordt het namelijk eerst door kinderen van verschillende leeftijden getest. Kinderen, ouders en grootouders zijn enthousiast. Een moeder mailde bijvoorbeeld: ‘Onze dochter Louise (8 jaar) kreeg de doos en begon aan het project, snapte er eerst niets van, wist de eerste 3 minuten niet wat ze ermee aan moest, ging wat proberen en ging vervolgens helemaal los met haar fantasie! Bijzonder hoeveel kanten je op kan!’

Een sociale onderneming

Pakje Plezier is een sociale onderneming. Bij collega ondernemers halen we restmaterialen op. Deze spullen brengen we gelijk naar De Makerij Middin. Hier worden alle spullen op de juiste maat geknipt, gesneden, gevouwen en gerold door volwassenen met een verstandelijke beperking. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialiteit. Marten knipt bijvoorbeeld het liefst de hele dag papier op maat. Dick snijdt vloerbedekking en kan goed tellen. Marcel en Ruben pakken de dozen in. Wanda stelt de zakjes samen. Anja niet de zakjes dicht, vouwt de dozen en plakt de wikkels er omheen. Samen pakken we de knutselpakketten in. De medewerkers doen hun werk met veel plezier. Zij zijn super trots dat onze pakketten cadeau worden gegeven aan kinderen en verkocht worden in échte winkels!

Webwinkel en winkels

Onze knutselpakketten zijn te koop bij allerlei winkels in het land. Pakje Plezier is verkrijgbaar bij toffe winkeliers die warm lopen voor originele cadeaus. De meesten verkopen het liefst producten met een goed verhaal: producten die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu. Bestel je liever een cadeau of kinderfeestje online? Dat kan eenvoudig via onze webwinkel. Ben jij een winkelier of ken je een winkelier die Pakje Plezier misschien wil verkopen? Aarzel iet en neem contact op!

Pakket op maat

Voor winkels, bedrijven en onderwijsinstellingen levert Pakje Plezier groepspakketten op maat. Zo hebben De Speelfabriek, kinderkunstmuseum Villa Zebra en Plaswijckpark een speciaal knutselpakket laten ontwikkelen voor hun organisatie. Voor kinderopvangorganisatie Mundo zijn er groepspakketten samengesteld die passen bij de jaarthema’s en de leerdoelen van hun kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties. Ook geef ik soms workshops en gastlessen, bijvoorbeeld bij de Art Brut Biënnale, Bibliotheek Zuid-Kennemerland, De Doelen Studio, de Goede Herderschool, de Fatimaschool, kinderopvang De Speelboom, wijktheater De Buurvrouw en kinderkunstmuseum Villa Zebra.

Partners

Pakje Plezier werkt graag samen met allerlei bedrijven. De belangrijkste partner is vanzelfsprekend dagbesteding De Makerij Middin. Een andere onmisbare partner is de houtwerkplaats van Stichting Stunt: een leer- en werkbedrijf in Delft. Hier worden alle houten timmerkisten en auto’s gemaakt. Daarnaast zijn we bijzonder blij met de bedrijven die materialen voor ons bewaren, onder meer: Akidia, Bibliotheek Bollenstreek, Blok’s Paperwork, By Ferial, Decorette, het Fotovakhuis, LetoLab, Meulman verf en behang, Naaicafé Caroline Vogel, Plaswijckpark, slagerij Dick van de Meer, Sonia Angulo Couture en meubelstoffeerderij Studio Nest. Andere bedrijven blijven liever anoniem. Meer lezen over het hoe waarom van restmaterialen, kan in het verhaal: Hergebruik is duur(zaam).

Websitevermeldingen

Sinds kort staat Pakje op Flavourites: een online verzameling met de leukste webshops, concept stores, pop-up shops en experiences. Bij Kidsproof Rotterdam vind je een overzicht van de leukste activiteiten met kinderen in de regio Rotterdam. De kinderfeestjes en de knutselpakketten van Pakje Plezier zijn opgenomen als tip. De website en app van Eerlijk Winkelen zijn handig als je op zoek bent naar adressen van eco (web)winkels. Pakje Plezier is opgenomen in de categorie Kinderen. Ten slotte vind je Pakje Plezier ook op de site van Groene Zaken: een onafhankelijk platform voor bedrijven en instellingen die duurzaam produceren.