Over Pakje Plezier

Onze missie

Creatief bezig zijn maakt het leven leuker. Vindingrijkheid vergroot je mogelijkheden. Met Pakje Plezier willen we kinderen daarom nieuwe materialen laten ontdekken, lekker laten fantaseren en met hun handen bezig laten zijn. Ouderwets knutselen. Zonder een voorbeeld na te maken. Zo ontwikkel je, je creativiteit. En ja, ook je doorzettingsvermogen. Ieder knutselpakket is opgebouwd rond een thema, bevat een stappenplan, praktische tips en heel veel restmaterialen. Hiermee kun je direct aan de slag. Een perfect resultaat? Nergens voor nodig. Dat bewijzen de verpakkingen van de cadeaus, want hierop staan alleen maar schitterende voorbeelden, die door kinderen gemaakt zijn.

Pakjes op maat

De knutselpakketten van Pakje Plezier zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Particulieren kunnen knutselpakketten en knutselfeestjes bestellen via de website en in échte winkels. Voor bedrijven en onderwijsinstellingen leveren we maatwerk. Zo hebben De Speelfabriek en kinderkunstmuseum Villa Zebra een speciaal knutselpakket laten maken voor hun organisatie. Voor kinderopvangorganisatie Mundo zijn er groepspakketten ontwikkeld bij jaarthema’s van het kdv en bso. Het idee, de materialen en een stappenplan kregen de pedagogisch medewerkers aangeleverd. De materiaalkeuze en het inleidende verhaal was zo samengesteld dat er actief gewerkt werd aan vooraf bepaalde leerdoelen. Ten slotte geef ik ook geregeld workshops en gastlessen. Opdrachtgevers waren onder meer de Art Brut Biënnale, de Goede Herderschool, Fatimaschool, wijktheater De Buurvrouw en kinderkunstmuseum Villa Zebra.

Een sociale onderneming

Pakje Plezier werkt intensief samen met De Makerij. Dit is een kleinschalig activiteitencentrum voor volwassenen met een verstandelijke (en lichamelijke) beperking in Rotterdam Schiebroek. Christina, Dick, Jeanne, Jurgen, Manuela, Rob, Rolien, Ruben, Thea en Wanda nemen het extra werk dat komt kijken bij hergebruik – schoonmaken, knippen, sorteren, oprollen en uittellen – voor hun rekening. Ze doen dit werk met heel veel enthousiasme! Sinds kort doen ook tieners In de structuurklas van VSO Herenwaard ervaring op met het productiewerk van Pakje Plezier. Zij vullen zakjes met kleine spulletjes. Stapje voor stapje leren ze zo nieuwe vaardigheden en vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt.

Eco materialen

Alle knutselpakketten zitten vol met restmaterialen. Bijvoorbeeld oude spelletjes, plastic figuurtjes, kanten kleedjes en porseleinen beeldjes uit de kringloopwinkel. Na een schoonmaakbeurt zijn dit schitterende spullen. Daarnaast krijg ik geregeld materialen van kleine ondernemers, zoals pvc-buisjes uit de pinautomaat, hout, koudschuim, lapjes stof, garenklosjes en vele andere dingen. Dit zijn restmaterialen, die normaal gesproken weggegooid worden. Bij Pakje Plezier krijgen ze een tweede leven. We werken onder meer samen met Akidia, Bandenhuis Steenvoorden, bibliotheek Zuid-Kennemerland, Blok’s Paperwork, Boekhandel Gillissen & Co, By Ferial, Decorette, Naaicafé Caroline Vogel, slagerij Dick van de Meer, Sonia Angulo Couture en meubelstoffeerderij Studio Nest