Over Pakje Plezier

Onze missie

Met Pakje Plezier willen we kinderen de kans bieden om nieuwe materialen te ontdekken, te fantaseren en wat aan te klooien. Ouderwets knutselen. Zonder een voorbeeld na te maken. Zo krijgen kinderen de kans om hun creativiteit en doorzettingsvermogen te ontwikkelen. Waarom? Omdat we geloven dat het leven er mooier van wordt. Het geeft je nieuwe en ongekende mogelijkheden.

Pakjes, pakjes, pakjes

De knutselpakketten van Pakje Plezier zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Ieder knutselpakket is opgebouwd rond een thema, bevat een stappenplan, praktische tips en heel veel restmaterialen. Hiermee kun je direct aan de slag. Dat kinderen de leukste dingen bedenken met Pakje Plezier bewijzen de verpakkingen van de cadeaus, want hierop staan alleen maar schitterende, door kinderen gemaakte, kunstwerken. Wil je lezen wat andere klanten zeggen over Pakje Plezier? Dat kan bij Pak je beoordeling!

Webwinkel en winkels

Een cadeau of kinderfeestje kun je eenvoudig via onze webwinkel bestellen. Vind je het fijn om een knutselpakket eerst met eigen ogen te zien? Dan kan je terecht bij een van de winkels die Pakje Plezier verkopen. Pakje Plezier is verkrijgbaar bij toffe winkeliers die warm lopen voor originele cadeaus. De meesten verkopen liefst producten die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu. Ben jij een winkelier of ken je een winkelier die Pakje Plezier misschien wil verkopen? Stuur me vooral een bericht!

Maatwerk voor opdrachtgevers

Voor winkels, bedrijven en onderwijsinstellingen levert Pakje Plezier graag groepspakketten op maat. Zo hebben De Speelfabriek, kinderkunstmuseum Villa Zebra en Plaswijckpark een speciaal knutselpakket laten ontwikkelen voor hun organisatie. Voor kinderopvangorganisatie Mundo zijn er groepspakketten samengesteld die passen bij de jaarthema’s en de leerdoelen van hun kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties. Ook geef ik geregeld workshops en gastlessen. Opdrachtgevers waren onder meer de Art Brut Biënnale, Bibliotheek Zuid-Kennemerland, De Doelen Studio, de Goede Herderschool, de Fatimaschool, kinderopvang De Speelboom, wijktheater De Buurvrouw, kinderkunstmuseum Villa Zebra en winkeliers door het hele land.

Een sociale onderneming

Pakje Plezier werkt intensief samen met De Makerij Middin. Dit is een kleinschalig activiteitencentrum voor volwassenen met een verstandelijke (en lichamelijke) beperking in Rotterdam Schiebroek. Anja, Dick, Houssein, Jeane, Manuela, Ruben, Thea en Wanda nemen het extra werk dat komt kijken bij hergebruik – schoonmaken, knippen, sorteren, oprollen en uittellen – voor hun rekening. Ze doen dit werk met heel veel enthousiasme! Daarnaast mogen tieners In de structuurklas van VSO Herenwaard oefenen met productiewerk van Pakje Plezier. Zij vullen zakjes met allerlei kleine spulletjes. Stapje voor stapje leren ze zo nieuwe vaardigheden en vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt.

Eco materialen

Alle knutselpakketten zitten vol met restmaterialen. Bijvoorbeeld oude spelletjes, plastic figuurtjes, kanten kleedjes en porseleinen beeldjes uit de kringloopwinkel. Na een schoonmaakbeurt zijn dit schitterende spullen. Daarnaast krijg ik veel materialen van Rotterdamse ondernemers. Bijvoorbeeld: laser gesneden, houten vormpjes, pvc-buisjes uit de pinautomaat, garenklosjes en behangboeken. Allemaal restmaterialen, die normaal gesproken worden weggegooid. Bij Pakje Plezier krijgen ze een tweede leven. We werken onder meer samen met Akidia, bibliotheek Zuid-Kennemerland, Blok’s Paperwork, Boekhandel Gillissen & Co, By Ferial, Decorette, Lampshapers, LetoLab, Meulman verf en behang, Naaicafé Caroline Vogel, slagerij Dick van de Meer, Sonia Angulo Couture en meubelstoffeerderij Studio Nest.