Over pakje Plezier

Iedereen zijn eigen kunstwerk

Ons hele huis ligt vol knutselwerken. Toch raakte mijn dochter vooral gefrustreerd als ze een knutselcadeau kreeg. Waarom? ‘Het is net Lego: als je de stapjes volgt, krijg je wat er op de verpakking staat. Ik kan alleen niet zo mooi knutselen als de mevrouw die de verpakking heeft gemaakt, dus mislukt het bij mij altijd. Ik bedenk daarom liever zélf iets.’ Haar opmerking zette me aan het denken….. Hoe tof zou het zijn om een knutselpakket te bedenken waarmee kinderen lekker zouden kunnen fantaseren en proberen? Een pakket waarmee ze hun eigen, unieke, kunstwerk zouden kunnen maken?

Pakjes Plezier

Alle Pakjes Plezier zijn opgebouwd rond een thema en zitten vol met verassende restmaterialen. Voor de liefhebbers hebben we een – algemeen – stappenplan en praktische tips toegevoegd. Kinderen, ouders en grootouders zijn enthousiast. Zo mailde een moeder: ‘Onze dochter Louise (8 jaar) kreeg de doos en begon aan het project, snapte er eerst niets van, wist de eerste 3 minuten niet wat ze ermee aan moest, ging wat proberen en ging vervolgens helemaal los met haar fantasie! Bijzonder hoeveel kanten je op kan!’

Een sociale onderneming

Pakje Plezier is een sociale onderneming. Bij collega ondernemers halen we restmaterialen op. Deze spullen brengen we gelijk naar De Makerij Middin. Hier worden alle materialen op de juiste maat geknipt, gesneden, gevouwen en gerold door volwassenen met een verstandelijke beperking. Iedere medewerker heeft zijn eigen specialiteit. Marten knipt bijvoorbeeld alles op maat. Dick snijdt vloerbedekking en kan goed tellen. Marcel en Ruben pakken de dozen in. Wanda stelt de zakjes samen. Anja maakt de zakjes dicht, vouwt de dozen en plakt de wikkels er omheen. Samen pakken we de knutselpakketten in. De medewerkers doen hun werk met veel plezier. Zij zijn super trots dat onze pakketten cadeau worden gegeven aan kinderen en verkocht worden in échte winkels!

Webwinkel en winkels

Onze knutselpakketten zijn te koop bij allerlei winkels in het land. Pakje Plezier is verkrijgbaar bij toffe winkeliers die warm lopen voor originele cadeaus. De meesten verkopen het liefst producten met een goed verhaal: producten die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu. Bestel je liever een cadeau of kinderfeestje online? Dat kan eenvoudig via onze webwinkel. Ben jij een (web)winkelier of ken je een winkelier die Pakje Plezier misschien wil verkopen? Aarzel niet en neem contact op!

Pakket op maat

Voor winkels, bedrijven en onderwijsinstellingen levert Pakje Plezier groepspakketten op maat. Zo hebben De Speelfabriek, kinderkunstmuseum Villa Zebra en Plaswijckpark een speciaal knutselpakket laten ontwikkelen voor hun organisatie. Voor kinderopvangorganisatie Mundo zijn er groepspakketten samengesteld die passen bij de jaarthema’s en de leerdoelen van hun kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties. Ook geef ik soms workshops en gastlessen, bijvoorbeeld bij de Art Brut Biënnale, Bibliotheek Zuid-Kennemerland, De Doelen Studio, de Goede Herderschool, de Fatimaschool, kinderopvang De Speelboom, wijktheater De Buurvrouw en kinderkunstmuseum Villa Zebra.

Partners

Pakje Plezier werkt graag samen met allerlei bedrijven. De belangrijkste partner is vanzelfsprekend dagbesteding De Makerij Middin. Een andere onmisbare partner is de houtwerkplaats van Stichting Stunt: een leer- en werkbedrijf in Delft. Hier worden alle houten timmerkisten en auto’s gemaakt. Daarnaast zijn we bijzonder blij met de bedrijven die materialen voor ons bewaren, onder meer: Akidia, Bibliotheek Bollenstreek, Blok’s Paperwork, By Ferial, Decorette, het Fotovakhuis, LetoLab, Meulman verf en behang, Naaicafé Caroline Vogel, Plaswijckpark, slagerij Dick van de Meer, Sonia Angulo Couture en meubelstoffeerderij Studio Nest. Andere bedrijven blijven liever anoniem. Meer lezen over het hoe waarom van restmaterialen, kan in het verhaal: Hergebruik is duur(zaam).

Websitevermeldingen

Pakje Plezier wordt vermeld op Flavourites: een online verzameling met de leukste webshops, concept stores, pop-up shops en experiences. Bij Kidsproof Rotterdam zijn de knutselpakketten en -feestjes opgenomen als tip. De website en app van Eerlijk Winkelen zijn onmisbaar als je op zoek bent naar adressen van eco (web)winkels. Pakje Plezier staat bovenaan in de categorie Kinderen. Ten slotte vind je Pakje Plezier ook op de site van Groene Zaken: een onafhankelijk platform voor bedrijven en instellingen die duurzaam produceren.